dilluns, 1 de novembre del 2010

ARTICLE CURIÓS SOBRE TGD


Volia compartir amb vosaltres una cosa que he trobat i que m'ha sobtat molt.
Buscant informació sobre els TGD, relacionat amb el meu pràcticum, anava veient molts artícles, documents i videos on s'exposa que aquest trastorn ha augmentat considerablement en els últims anys. Recordeu que jo també havia reflexionat sobre el tema? Al meu centre hi ha 3 alumnes detectats amb aquest trastorn i ara s'ha detectat un altre en P3. En una escola ordinària trobem 3 casos a infantil. Les xifres diuen que les probabilitats són de 1 per 150, és molt no? 
A més a més, una altra curiositat que he trobat és que molta de la informació (articles, documents, foros, videos...) provenien de Sud Amèrica. Sembla que hi ha una organització forta entre els pares d'aquests nens i nenes que investiguen i reivindiquen sobre aquest trastorn. L'article que us presento apareix en un d'aquests foros argentins de pares amb fills amb TGD.
L'article en qüestió , si més no curiós,  relaciona la causa del TGD/ Autisme amb les vacunes infantils. Una sèrie d'investigadors asseguren que el nivell de mercuri de les vacunes és altament perjudicial per a la salut i pot provocar l'autisme que apareix a partir dels 2 anys (el més comú actualment).

No sé si la base real del article però està molt ben argumentat. Un tema que pot resultar molt polèmic...
Enganxo aqui l'enllaç que també apaix a la webgrafia de la dreta:


http://www.tgd-padres.com.ar/vacunas.htm                              

2 comentaris:

  1. Crec que és molt important contrastar les fonts d'informació. Per exemple, es pot buscar informació en català (o altres idiomes) sobre el tema i veure si es coincideix en el contingut de les informacions. Recordem que a la xarxa hi ha de tot i que també cal valorar el que llegeixes en funció de qui ho publica.

    ResponElimina
  2. Tienes razón, en internet hay de todo y el artículo és solo una opinión... Pero lo quise compartir porque me chocó mucho...
    He buscado otras opiniones y he encontrado otro artículo que desmiente esta relación Vacunas-TGD. Adjunto el link:

    http://mara.blog.zm.nu/2010/01/07/otro-estudio-descarta-relacion-entre-vacuna-triple-y-el-autismo/

    Este artículo lo publica una madre que tiene un blog dedicado al autismo. Aprovecho para recomendar el blog que es muy interesante y hay mucha información.

    ResponElimina