divendres, 10 de desembre del 2010

VALORACIONS

(Fase 6)
Arribant al final i valorant tot el procés realitzat amb els alumnes es podrien destacar diferents coses en cada cas:
- Alumne de P3. El nen sembla que ha progressat bastant i ja no té aquesta tendència tan escapista. Tot i això, hi ha hagut una sèrie de fets que han fet que tot no hagi anat com s'esperava. L' horari tant maco i treballat que s' havia proposat no ha resultat del tot real. Al principi es va seguir i es quan va semblar que el nen estava més tranquil i entenia la dinàmica escolar. Però la tutora ha estat de baixa i durant la seva absència no s'ha seguit tot com s'havia marcat. A més a més, a l'escola van faltant molts mestres i això fa que mestres de reforç hagin de substituir i, per tant, a l'aula de P3 ja no poden haver 2 mestres i no es pot seguir del tot l'horari. La tutora intenta fer-ho però amb 26 nens i nenes de 3 anys és difícil estar per un sol i anar oferint-li diferents activitats. Això ha fet que l'infant estigui una altra vegada més nerviós. És un nen que encara necessita a algú per introduir-ho a la dinàmica del grup, si no, ell sol es perd, i entra en la dinàmica de conductes pertorbadores, es mou, obre calaixos, es vol escapar, tira coses...
Per tant, amb aquest cas, s'ha aconseguit fer moltes coses: s'ha planificar un treball amb ell, s'ha muntat un horari, s'han pensat estratègies d'actuació, se li ha muntat un raconet dins l'aula, se li ha buscat material que li agradava per quan necessita un respir... però no ha estat possible seguir l'horari del tot, sobretot per agents externs, seguint el DAFO per amenaces externes.  

1 comentari:

  1. Has recollit per escrit tot el procés? I la proposta educativa? Si la resposta és positiva, s'ha tingut en compte facilitar-lo a les persones que feien la substitució? Tenir la proposta educativa d'aquest trimestre i revisar-la per adaptar-la alcontext estalviarà temps el proper trimestre?
    Hagués anat bé tenir-la penjada al blog. Aquesta eina ens ajuda molt en l'aportació d'evidències sobre la nostra feina.

    ResponElimina